top of page
IMG_2275.jpg

ROSACEA

Ihon punoitus on hyvin yleinen iho-oire, jonka usein näemme Skinmedissä ja monet ihmiset kokevat sen jossain vaiheessa elämäänsä.
Tila voi aiheuttaa pahimmillaan psykologisia- ja itseluottamusongelmia, jotka puolestaan ​​voivat vaikuttaa sosiaaliseen ja ammatilliseen vuorovaikutukseen.

Rosacea on tulehduksellinen ihosairaus, joka vaikuttaa kasvoihin, ja sen taustalla olevaa syytä ei täysin vielä tiedetä. Sillä on vahva geneettinen yhteys ihobakteereihin. Rosacean voi laukaista myös ruokavalio alkoholi, kuumat/mausteiset ruoat, henkinen stressi, tupakointi ja kuumuus.

Parannuskeinoa ei tunneta, mutta oireita voidaan hallita tehokkaasti säännöllisillä hoidoilla ja taustalla olevien laukaisimien ymmärtämisellä. Ruusufinni on yhdistelmä vaurioitunutta kapillaariverkostoa, punoitusta ja tulehduksellisia vaurioita poskissa, nenässä ja otsassa. Usein kasvojen pienet pintakapillaarit suurenevat ja antavat pysyvän punoituksen vaikutelman.
Tulehdukselliset leesiot tai märkärakkulat voidaan usein diagnosoida väärin akneksi. Kaikilla ihmisillä rosacea ei ole samaa ja ruusufinni diagnosoidaan usein väärin. Ruusufinni esiintyy usein 30-50-vuotiailla, ja iho punoitus on ensimmäinen merkki. Oireet yleensä pahenevat iän myötä. 

bottom of page