IMG_2275.jpg

ROSACEA

Ihon punoitus on hyvin yleinen iho-oire, jonka usein näemme Skinmedissä ja monet ihmiset kokevat sen jossain vaiheessa elämäänsä.
Tila voi aiheuttaa pahimmillaan psykologisia- ja itseluottamusongelmia, jotka puolestaan ​​voivat vaikuttaa sosiaaliseen ja ammatilliseen vuorovaikutukseen.

Rosacea on tulehduksellinen ihosairaus, joka vaikuttaa kasvoihin, ja sen taustalla olevaa syytä ei täysin vielä tiedetä. Sillä on vahva geneettinen yhteys ihobakteereihin. Rosacean voi laukaista myös ruokavalio alkoholi, kuumat/mausteiset ruoat, henkinen stressi, tupakointi ja kuumuus.

Parannuskeinoa ei tunneta, mutta oireita voidaan hallita tehokkaasti säännöllisillä hoidoilla ja taustalla olevien laukaisimien ymmärtämisellä. Ruusufinni on yhdistelmä vaurioitunutta kapillaariverkostoa, punoitusta ja tulehduksellisia vaurioita poskissa, nenässä ja otsassa. Usein kasvojen pienet pintakapillaarit suurenevat ja antavat pysyvän punoituksen vaikutelman.
Tulehdukselliset leesiot tai märkärakkulat voidaan usein diagnosoida väärin akneksi. Kaikilla ihmisillä rosacea ei ole samaa ja ruusufinni diagnosoidaan usein väärin. Ruusufinni esiintyy usein 30-50-vuotiailla, ja iho punoitus on ensimmäinen merkki. Oireet yleensä pahenevat iän myötä. 

FAQ

Mitkä ovat rosacean oireet?


Ruusufinni voidaan luokitella 3 vaiheeseen. Vaihe 1 Jatkuva ihon punoitus ja näkyvät kapillaarit Vaihe 2 Punoitus, johon liittyy näppylöitä ja märkärakkuloita Vaihe 3 Punoitukseen sekä näppylöihin liittyy turvotus. Miehillä vaikea ruusufinni voi aiheuttaa nenän punoitusta ja laajentumista (rinofyyma)
Mikä aiheuttaa rosacean?


Ruusufinnien taustalla oleva syy ei ole tiedossa. On olemassa kuitenkin laukaisimia, joiden on todettu myös pahentavan rosaceaa: Aurinko Alkoholi Gluteeni Kuumat/mausteiset ruoat Tupakointi Kofeiini Kuumia juomia Ahdistus Emotionaalinen stressi Kuumat suihkut Äärimmäiset lämpötilat
Rosacean hoito?


Asianmukaisten ihonhoitotuotteiden käyttö kotona on välttämätöntä. Tuotteet, jotka estävät punoitusta tukevat ihon suojakerrosta ja vähentävät ihon sisäistä tulehdusta. Tämä voi tarkoittaa kaikkien nykyisten ihonhoitotuotteiden (kuten käsikauppakosmetiikka) lopettamista ja uuden ihonhoitorutiinin luomista perustuotteista. Päivittäinen laaja kirjoinen SPF on myös välttämätön. Ruusufinnien tärkein hoito on myös tunnettujen laukaisimien täydellinen välttäminen kuten pitkäaikaista altistumista auringonvalolle.On erityisen tärkeää välttää ylipitkiä kuumia suihkuja sekä saunaa. Vakeissa tapauksissa on syytä harkita antibiootteja ihotautilääkärin suosituksesta. Rosacean hoidon tavoitteena on vähentää pinnallisten verisuonten ilmenemistä ja punoitusta, vähentää soluvaurioita, edistää tervettä uusien verisuonten muodostumista ja hoitaa tulehdusta.
Mitä hoitoja suosittelemme?


On tärkeää muistaa, että rosaceaan ei ole parannuskeinoa, mutta oireita voidaan hallita pitkällä aikavälillä säännöllisillä hoidoilla ja välttämällä laukaisimia. Kuten monet Skinmedin hoitosuositukset, hoitojen yhdistelmä saattaa olla tarpeen optimaalisten tulosten saavuttamiseksi. Täydelliset hoitosuositukset annetaan aina konsultaation yhtyedessä LED hyödyntää valoterapiaa, mikä puolestaan ​​hyödyntää kehosi omien solujen palautumista. Tämä puolestaan ​​hoitaa ruusufinniin liittyvää tulehdusta sekä parantaa punoitusta. Medikaaliset happokuorinnat. Tietyt medikaaliset happokuorinnat estävät punoitusta ja vahvistavat ihon suojakerrosta sekä vähentävät ihon sisäistä tulehdusta.