ROSACEA

 

 

Rosacea eli ruusufinni on hyvin yleinen krooninen ihosairaus, joka puhkeaa useimmiten 30-50 ikävuoden välillä. Naisille tämä ihosairaus on tyypillisempi kuin miehille. Rosacealle on hyvin tyypillistä ihon herkkyys, pysyvä punoitus (punastelu), laajentuneet verisuonet, iholla esiintyvät papulat ja pustulat, jotka voidaan myös usein sotkea akneen.

 

Posket, leuka ja nenä ovat tyypillisimmät alueet, joissa oireita esiintyy. Joillakin voi olla myös silmäoireita kuten silmien punaisuutta tai silmäluomien reunan tulehdusta. Rosacea sekoitetaan herkästi myös akneen.

Rosacea oireilee aaltomaisesti.  Voi olla useita kuukausia, jolloin iho on suhteellisen oireeton kunnes jokin tekijä laukaisee rosacean. Vuodenajoista useimmiten kevät on pahinta aikaa.

 

Ihonhoitotuotteiden ja ihonhoitojen lisäksi rosaceasta kärsivät voivat parantaa ihon vaiheita tunnistamalla ja välttämällä elämäntapoja, jotka voivat herättää rosacean. 

Pahin tekijä, joka laukaisee rosacean on aurinko. Auringolta suojaaminen on rosacean hoidossa keskeisintä. Aurinkosuojan tulee olla fysikaalinen, jossa on UVA/UVB suoja ja suojakerroin ehdottomasti vähintään 30.

OTA YHTEYTTÄ

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Google+ Icon
  • Black Instagram Icon