top of page

POST SUMMER & HYPERPIGMENTAATIO

Liiallinen altistuminen auringolle sekä erilaiset tekijät kuten hormonit, etenkin raskaus, erilaiset ihovauriot, stressi, lääkkeet ja geneettinen alttius, kaikki nämä voivat edistää hyperpigmentaatiota kesäkuukausina.


MIKÄ ON HYPERPIGMENTAATIO?

Hyperpigmentaatio on lääketieteellinen termi, jota käytetään kuvaamaan tummia pigmenttiläiskiä, joita alamme näkemään ihollamme. Nämä läiskät ovat seurausta liiallisesta melaniinin tuotannosta ja kehittyvät kun UV säteet stimuloivat vapaiden radikaalien tuotantoa. Melasma aktivoituu usein kesällä entisestään. Melasman hoidossa on enemmän haastetta koska se liittyy hormonaaliseen toimintaan ja sen hoidossa tulee keskittyä ensisijaisesti sen pahenemisen ehkäisemiseen.


HYPERPIGMENTAATION HOITO

Pääsääntöisesti keskitymme hyperpigmentaation hoidossa vuoden pimeisiin kuukausiin (syksy/talvi) koska auringolle altistuminen kesällä on todennäköistä vaikka käyttäisit tunnollisesti UV suojaa. Ihosi voi tuottaa nopeammin pigmenttiä kun ehdimme sitä hoitamaan. Tarjoamme aina yksilöllisesti pidemmän hoitosuunnitelman jokaiselle ja hoito voi vaihdella happokuorinnoista IPL valohoitoihin tai molempiin. Kotihoitotuotteet ovat suuressa ja tärkeässä roolissa ja ne tukevat klinikkahoitojamme.

Aurinkosuojan käytöstä emme voi edes neuvotella koska se on ensisijainen ihonhoitotuote, joka sinulla tulee olla käytössäsi läpi vuoden. Suojakertoimen tulee olla helmikuu-lokakuun vähintään spf30 ja pimeimpinä kuukausina päivisin vähintään spf20.


Ihosta huolehtiminen vaatii joskus paljon työtä ja valitettavasti hyperpigmentaatio kuuluu siihen kategoriaan. Ihomme on kuitenkin kaiken vaivan, työn ja huolenpidon arvoinen. Hyperpigmentaatio on yksi vaativimmista iho-ongelmista ja me olemme sinua auttamassa ja opastamassa sinua sen hoidossa.

18 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page