Woman with Freckles

PIGMENTAATIO

Termi pigmentaatio käsittää monta eri pigmenttimuotoa. Pigmentaatio voi vaihdella yksinkertaisista pisamoista, iän tuomasta pigmentaatiosta ja auringon aiheuttamista läiskistä suuriin pigmenttialueisiin.

Pigmentaatiolle on monia syitä ja tyyppejä, jotka voivat johtua hormoneista, aurinkovaurioista, traumasta ja genetiikasta. Ihossa on erityisiä melanosyyttejä, jotka tuottavat melaniinia, pigmenttiä, joka säätelee ihon väriä. Todellinen melanosyyttien määrä ihossamme on sama ihotyypistä riippumatta, melaniinin tuotanto näistä soluista määrää ihon värin. Korkea melaniinipitoisuus tekee ihosta tummemman ja alhaisemmat tasot vaaleamman ihon. Hypopigmentaatio viittaa vaaleneisiin ihoalueisiin ja hyperpigmentaatio viittaa tummuneen ihon alueisiin, jotka molemmat johtuvat muuttuneista melaniinitasoista. Tämä tapahtuu, kun melanosyytit ovat vaurioituneet tai eivät toimi riittävästi, mikä vaikuttaa melaniinin tuotantoon (joko tuotanto pysähtyy tai tuotanto lisääntyy).

 

Melaniinin tuotannon laukaisevat tekijät, kuten aurinko, lämpö, ​​vammat ja hormonit, aiheuttavat melaniinin muodostumisen ihon syvissä kerroksissa. Melaniini nousee sitten hitaasti ihon kerrosten läpi ihon päälle joskus pinnallisemmin (kuten pisamia ja aurinkopisteitä). Tästä syystä jotkin pigmentaatiot ovat vaikeasti havaittavissa ja vaikeasti hoidettavissa, koska ne sijaitsevat syvällä ihon dermiksen sisällä ja tähän meillä on käytössämme on VISIA ihoanalyysi, joka kykenee näyttämään pigmentaation myös syvemmältä ihosta. 

Melasma on tila, jossa melaniini voi olla sekä ihon pinnalla että syvällä, mikä tekee siitä paljon vaikeampaa hoitaa.

FAQ

Minkälaisia pigmenttityyppejä on olemassa?


Pisamat Usein geneettinen, mutta sen voi laukaista lämpö ja auringonotto. Auringonpilkkuja tai aurinkolentigoja. Syntyvät pitkään auringolle altistumisen ja aurinkovaurioiden seurauksena. Aurinkovauriot Syntyvät pitkäaikaisesta auringolle altistumisesta, solariumin käytöstä ja rusketuksesta. Tämä aiheuttaa ihon värin epätasaisuuksia, joihin liittyy hypo- ja hyperpigmentaatiota. Iän tuomat täplät. Nämä johtuvat auringolle altistumisesta ja ikään liittyvistä muutoksista melaniinin tuotannossa. Melasma Seurauksia monitekijäisistä syistä, jotka vaihtelevat hormoneista genetiikkaan, ja niiden laukaisee kuumuus ja auringonotto. Melasmaa on vaikea hoitaa, mutta sitä voidaan hallita säännöllisillä hoidoilla. Tulehduksen jälkeinen hyper- tai hypopigmentaatio PIH Tulehduksen jälkeisiä pigmenttimuutoksia voi esiintyä iholla trauman jälkeen. Vitiligo (hypopigmentaatio) joka on on autoimmuunisairaus, joka aiheuttaa hypopigmentaatiota.
Miten Skinmedissä hoidetaan pigmentaatioita?


Pigmentaatiohoidoissa keskitytään pääasiassa estämään uuden pigmentaation syntymistä sekä hoitamaan jo näkyvää pigmenttiä. Paikalliset klinikan tekemät ihonhoidot ovat välttämättömiä, ja niitä tehdään kaikentyyppisiin pigmentaatioihin. Näillä saadaan iholle kirkkautta ja tehokkailla ihonhoitotuotteilla, jotka sisältävät ainesosia, jotka vaikuttavat pigmentaatioon auttavat hidastamaan melaniinin tuotantoa ja vaalentamaan olemassa olevaa pigmenttiä. Hoidot suunnitellaan yksilöllisesti riippuen mistä pigmenttityypistä on kyse.
Onko ihonhoituotteilla merkitystä kun hoidetaan pigmentaatiota?


Ihonhoitotuotteilla on iso rooli kotihoitotuotteissa kun hoidetaan ihon pigmenttimuutoksia. Kotihoitoon on hyvä sisällyttää ihonhoitotuotteita, joiden ainesosat tuovat ihoon kirkkautta, vähentävät ja ennaltaehkäisevät uuden pigmentin kehittymistä. Aurinkosuojan käyttö on välttämätön läpi vuoden jos halutaan ehkäistä uuden pigmentin muodostusta.