Sunroof

MELASMA

Melasma on ihosairaus, jolle on luonteenomaista kasvojen symmetrinen laikkuinen pigmentaatio. Yleisiä alueita ovat otsa, ylähuuli ja posket. Sitä esiintyy pääasiassa 20–40-vuotiailla aikuisilla naisilla, mutta sitä voi esiintyä myös miehillä.

Melasma tummuu usein kesällä ja vaalenee talvella, ja lämpö pahentaa sitä.

Melasman aiheuttavat pääasiassa hormonaaliset tekijät, ja se alkaa usein raskauden tai ehkäisypillereiden seurauksena. Sitä pahentaa entisestään auringonotto.

Melasma esiintyy ensisijaisesti vaalean tai tumman ruskeana pigmenttilaikkuina, yleensä poskissa, otsassa ja ylähuulessa. Melasma luokitellaan yleensä sen mukaan, kuinka syvällä pigmentti sijaitsee ihossa; pinnallisemmin orvaskesissä, syvemmällä dermiksessä tai molempien yhdistelmä. Niitä, joilla on syvempi ihopigmentaatio, on paljon vaikeampi hoitaa.

FAQ

Mikä aiheuttaa melasmaa?


Melasma johtuu melanosyyttien liiallisesta aktivoimisesta. Melanosyytit tuottavat liiallisia määriä melaniinia (ruskeaa väriä) ihossa. Syitä, jotka aiheuttavat melasmaa. Sukupuoli : Melasma on yleisempi naisilla, pääasiassa 20–40-vuotiailla. Hormonit : Melasma huipentuu usein raskauden aikana ja johtuu usein hormonaalisesta epätasapainosta. Genetiikka: Geneettinen yhteys on tunnettu. Ihotyyppi: Tilanne on usein huonompi tummemmissa ihotyypeissä, kuten Lähi-idän, Intian ja Aasian syntyperää olevilla ihotyypeillä. Altistuminen auringolle: Melasma laukaisee aurinko ​​ja pahenee UV-valolle altistumisesta.
Miten melasmaa hoidetaan?


Melasma on krooninen ihosairaus, ja monet siitä kärsivistä saattavat tuntea yrittäneensä kaikkea. On erittäin tärkeää huomata, että parannuskeinoa ei ole ja hoidon tarkoituksena on hallita ihon tilaa ja vähentää hyperpigmentaatiota.
Hoidon tiedetään uusiutuvan, varsinkin jos aurinkosujaus on puutteellinen ja tila voi vaikeutua vuosien varrella. Kärsivällisyys ja sitoutuminen hoitoon on välttämätöntä melasman hallitsemiseksi. Ne, joilla on pinnallinen melasma (pigmenttiä orvaskessä), reagoivat todennäköisemmin hoitoon, ja mitä aikaisemmin hoito aloitetaan, sitä parempi, koska tämä voi viivästyttää syvemmän pigmentaation ilmaantumista, jota on vaikeampi hoitaa. On tärkeää hoitaa melasmaa huolellisesti ja tehokkaasti, sillä ihon tyvikerroksen häiriintyminen voi aiheuttaa lisää pigmentoitumista. Pigmentti palaa aina, kun UV-altistus jatkuu.
Miten hoidamme melasmaa Skinmedissä?


Tärkeintä hoidossa on ehkäistä kaikki altistumisen syyt, jotka voivat laukaista melasmaa. Tämä sisältää täydellisen aurinkosuojauksen päivittäisessä käytössä. Kaikki auringolle altistuminen laukaisee ja stimuloi melanosyyttejä ja pahentaa tilaa. Kotihoitotuotteena ihovoiteet, seerumit, jotka kirkastavat ja hoitavat pigmenttiä. Klinikkahoidot yhdistettynä kotihoitoon optimoivat tulokset ja parantavat melasman oireita. Hoidoilla pyritään vaalentamaan olemassa olevaa hyperpigmentaatiota, kuorimaan ihoa, mahdollistamaan ihonhoitoaineiden imeytymisen tehokkaammin ja estämään melaniinin tuotantoa. Auringon välttäminen on välttämätöntä pigmentaation hillitsemiseksi. Hoidoilla pyritään ylläpitämään ja hallitsemaan tilaa.