Woman Applying Face Cream

IHON IKÄÄNTYMINEN

 

Luonnolliseen ikääntymiseen kuuluvat ihon rypyt sekä juonteet ja ne saattavat esiintyä myös hyvin ennenaikaisesti ikään nähden.

Auringon UV -säteet ovat suurin ihon ikääntymistä aiheuttava tekijä.

 

Kasvojen liikkeet ja ilmeet, kuten hymyily  johtavat hienoihin ryppyihin. Aina kun käytät kasvolihasta, ihon pintaan alkaa muodostua vähitellen uraa. Ihon ikääntyessä iho alkaa menettämään joustavuuttansa eikä kykene enää palautumaan. Näistä urista tulee siten pysyviä ominaisuuksia kasvoillesi.

Juonteet kehittyvät myös vähitellen.  Juonteet muodostuvat useimmiten kun iholtamme alkaa hävitä kiinteys, ihon alla olevat kudokset alkavat vähitellen pettämään ja rasva alkaa häviämään kasvoiltamme.

 

FAQ

Mikä aiheuttaa ihon ikääntymistä?


Ultraviolettisäteily eli UV-säteily, joka nopeuttaa luonnollista ikääntymisprosessia, on ensisijainen syy ennenaikaiseen ryppyihin. UV-valolle altistuminen hajottaa ihon sidekudosta – kollageeni- ja elastiinikuituja, jotka sijaitsevat ihon syvemmässä kerroksessa (dermis).
Mistä tietää, että iho alkaa ikääntymään?


Keskeisiä ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä ovat: hienot juonteet ja rypyt, ihon veltostuminen ja volyymin sekä ihon kimmoisuuden menetys. Ihon uloin kerros (epidermis) ohenee ja iho alkaa näyttämään myös ohuemmalta. Yleensä aurinkovauriot nousevat myös ihon pintaan ja pigmentti muutokset, mukaan lukien iän tuomat pigmenttimuutokset tai "maksatäplät", alkavat näkymään alttiilla alueilla. Talirauhaset tuottavat vähemmän öljyä iän myötä. Tämä usein vaikeuttaa ihon kosteuden ylläitämistä, mikä voi aiheuttaa kuivuutta ja joskus jopa kutinaa. Ihonalainen rasvakerros vähenee ja nuoruuden pyöreys alkaa häviämään. Maanvetovoima alkaa vetämään puoleensa.
Miten ihon ennenaikaista ikääntymistä voi ehkäistä?


Pidä huolta ihostasi. Suojaa ihosi auringolta joka päivä myös talvella. Aurinkosuojakertoimen tulisi olla vähintään SPF30 kesällä ja talvella. Puhdista, kosteuta ja suojaa. Ihonhoidossa suositeltavia ainesosia on C-vitamiini, antioksidantit, hyaluronihappo ja retinoidit. Käy säännöllisesti ihonhoidossa. Erilaiset injektiohoidot vähentävät näkyviä ryppyjä ja tuovat tarvittaessa kasvoille kaipaamaasi pyöreyttä.
Minkälaisia ihonhoitoja teemme Skinmedissä ihon ikääntymisen hoidossa?


Meillä on valikoimassamme useita erilaisia iiho ikääntymiseen vaikuttavaia ihonhoitoja. Yhdistelemme myös paljon hoitoja, jotka vaikuttavat ihon eri kerroksiin eli emme hoida vain ihon pintaa. Käytämme hoidoissamme paljon neulahoitoja, jotka aktivoivat hyvin luonnollisestikin ihon omaa kollageenitoimintaa. Jotta pääsemme vaikuttamaan syvemmälle kudokseen on radiorekvenssihoito siihen erinomainen hoitovalinta.
Kuinka usein hoidoissa tulisi käydä?


Ihon ikääntyminen on koko elämän kestävä prosessi. Rypyt ja juonteet sekä ihon velttous, jotka tulee meille vuosikymmenten saatossa ei korjaannu yhdessä yössä yhdellä hoitokerralla. Hoitokertoja tarvitaan useita kun hoidamme jo ikääntynyttä ihoa eikä pidä myöskään unohtaa ylläpitohoitoja. Suosittelemme usein nk. sarjahoitoja koska näin saamme pitkäkestoisia sekä näkyviä tuloksia. Pääsääntöisesti hoitoja tulee tehdä 2-4viikon välein (riippuen hoidosta) tyypillisesti 4-6 kerran sarjoissa (riippuen mikä on lähtötilanne ja mitä hoidon tuloksilta odotetaan). Ylläpitohoitoja suosittelemm 8-12 viikon välein kun puhumme ihon ikääntymisen liittyvistä hoidoista.