pexels-karolina-grabowska-4046567.jpg

IHON RAKENNE

Rakenteellisesti iho muodostuu kolmesta eri kerroksesta.

Epidermis on uloin kerros, joka antaa vedenpitävän esteen.

Sen päätehtävänä on tehdä uusia ihosoluja, antaa iholle sen värin, suojata kehoa ulkoiselta ympäristöltä. 

Epidermiksen alla on 0,5-1,5mm paksuinen verinahka eli dermis. Verinahan tärkeimmät rakenneosat ovat kollageeni ja elastaani. Terveen ihon kuivapainosta on noin 70% kollageenia. Kollageenisäikeet ovat hyvin kestäviä, ja niitä pystyvät hajoittamaan vain eräät määrätyt entsyymit. Ihon kollageeni uusiutuu 1-2 vuodessa, siis varsin hitaasti. 

Verinahkan alla on subcutis, joka muodostuu pääasiassa rasvakudoksesta ja sitä koossa pitävistä sidekudossäikeistä. 

Ihon rakenteella tarkoitetaan ihon kuntoa. Ihannetapauksessa iho on sileä, pehmeä ja joustava, mutta se voi olla epätasainen tai samea ihon kuivuuden,  kollageenin vähentymisen, aurinkovaurioiden tai kuorinnan puutteen vuoksi.

Tyypillisimpiä syitä epätasaiseen ihon rakenteeseen ovat yleensä liialliset kuolleet ihosolut, jotka kertyvät ihon pinnalle.

Liian rasvaiset ja öljymäiset ihonhoitotuotteet saattavat myös omalta osaltaan tukahduttaa ihon omaa toimintaa.

FAQ

Kuinka ihon rakennetta tulee hoitaa?


Kotihoitoon on tärkeää valita oikeat ihonhoitotuotteet ja niiden säännöllinen käyttö. Kuori ihoa. 1-2 kertaa viikossa. Kuolleet ihosolut on hyvä saada ihon pinnasta pois jos koet että iho on pintakuiva. Kemialliset kuorinnat tai kuorintalaput toimivat myös hyvin hoitamalla ihon pintaa Vahvemmat kemialliset kuorinnat klinikka olosuhteissa ovat myös erinomaisia parantamaan ihon rakennetta jos haluat panostaa enemmän ihonhoitoon. C - vitamiini tuotteet, jotka suojaavat ihoasi vapailta radikaaleilta. Retinoidit. Monta hyvää hyötyä ihollesi.
Voiko ihohuokosia hoitaa?


Ihohuokoset ovat kuiva ihoisella (atoopikoilla) yleensä olemattomat. Normaali ihosella ihohuokosia on hyvin vähän tai ne ovat pienet. Rasvaisuuteen taipuvaisella iholla ihohuokset ovat yleensä laajentuneet ja tuottavat iholle talia. Ihohuokosia voidaan hoitaa useilla eri menetelmillä ja meillä Skinmedissä annamme sinun ihollesi sopivat ihonhoito sekä tuotesuositukset sairaanhoitajan konsultaation yhteydessä. Huomioi kuitenkin, että kyseessä on ihon rakenteeseen liittyvä osa-alue, joka vaatii säännöllisiä hoitoja.
Voidaanko eri hoitoja yhdistellä hoidettaessa ihon rakennetta?


Kyllä voidaan ja usein se on myös suositeltavaa. Näin saavutetaan tehokkaampaa tuloksellisellista ihonhoitoa. Useita hoitojamme voidaan yhdistellä jopa saman hoitokerran aikana. Näistä kannattaa aina keskustella sairaanhoitajan kanssa konsultaation yhteydessä.