IHON IKÄÄNTYMINEN

 

Meidän kaikkien iho ikääntyy.  Ihon ikääntyminen on degeneraatioprosessi, joka johtuu kronologisista (luonnollinen) ja ulkoisista (ympäristön) aiheuttamista tekijöistä ja se on väistämätöntä.

Ihon ikääntymisen muutokset alkavat jo 25 vuoden jälkeen, mutta näkyvät muutokset useimmiten 40-50 vuotiaana.

Joihinkin näistä tekijöistä voimme itse jokainen vaikuttaa ja joihinkin emme. 

Ikääntyminen on yksilöllistä ja ikääntymisen merkit myös näkyvät yksilöllisesti:

 

  • Ihon kimmoisuuden häviämisenä

  • Hienoina ryppyinä

  • Aurinkovaurioina ja pigmentaationa

  • Ihon rakenteen muutoksena

  • Laajentuneina huokosina

  • Ihon kuivumisena

  • Voluumin häviämisenä

 

 

Luonnollinen ikääntyminen

Luonnolliseen ikääntymiseen emme valitettavasti voi paljoa vaikuttaa koska se on elämän luonnollista prosessia, joita säätelee geenit. Geneettisessä ikääntymisprosessissa ikääntyminen etenee geeneihin sisäänrakennetun kellon mukaan.

Solun vanhenemista nopeutta määrittää solun DNA:n korjausmekanismin kapasiteetti, joka huononee vanhetessa.

 

Ulkopuolinen ikääntyminen

Ulkopuolisista tekijöistä johtuva ikääntyminen, joihin altistumme säännöllisesti päivittäin ja joita voimme itse myös säädellä ja myös ehkäistä ovat auringonvalo, saasteet, tupakointi, yksipuolinen ravinto, unen puute ja stressi.  Suurin haittatekijä on aurinko.

Tiedetään, että vapaat radikaalit vaurioittaa solujen DNA:ta.

Kehomme taistelee jatkuvasti vapaita radikaaleja vastaan ja pyrkii kontaktiin ihosolujemme kanssa ja näin vaurioittamaan soluja.  Antioksidantit pyrkivät ehkäisemään vapaiden radikaalien tuhoa ja mikäli antioksidanttipuolustus ei ole riittävä saattaa solu tuhoutua.

Miten ihon ennenaikaista ikääntymistä voi ennaltaehkäistä? 

 

Jokainen meistä toivoo, että ihomme näyttäisi mahdollisimman kauniilta, terveeltä ja tasaiselta kaikkina ikävuosina! Koskaan ei ole liian myöhäistä muuttaa ihonhoidon rutiineja. Ennaltaehkäisy on kuitenkin aina helpompaa kuin aloittaa hoito ennen kuin ihon ensimmäisen ikääntymisen merkit alkavat näkyä.

 

- Hoida ihoasi säännöllisesti – puhdista, kuori ja kosteuta. Pese meikit ennen nukkumaan menoa.

Vietä meikittömiä päiviä!

- Suojaa ihoasi!

- Käytä ihollasi laadukkaita ihonhoitotuotteita, jotka sisältävät antioksidantteja – ne suojaavat ihoasi ja ylläpitävät ihosi terveyttä.  Tavallisimmat antioksidantit ihonhoitotuotteissa ovat C ja E-vitamiinit.

- Retinoli on yksi tehokkaimmista aineista, joka estää ihon ikääntymistä – kevyempiä retinoli ihonhoitotuotteita voi ottaa käyttöön jo 25 ikävuoden jälkeen.

- Hedelmähapot ovat ihoa ihanasti kirkastavia, kosteuttavia ja tuovat raikkautta ulkonäköön. Samalla ne aktivoivat ihosoluja.

 

Kaikista tärkein keino ehkäistä ihon ennenaikaista ikääntymistä on käyttää aurinkosuojaa läpi vuoden!  Jokaisen ensimmäinen anti-age tuote tulisi olla laadukas aurinkosuoja! 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon