Tiesitkö, että auringon UV-säteily ei ole vain vaarallista, vaan se on myös ovelaa. UV- säteily aiheuttaa noin 80%  ihon ennenaikaisesta ikääntymistä. Suuri prosentti ja miten helppoa sen ehkäisy loppujen lopuksi onkaan. Ihovauriot alkavat ensimmäisestä rusketuksesta. Joka kerta, kun rusketut, vauriot kasaantuvat.

Siksi.

Vältä ihon ruskettumista.

Älä koskaan käytä UV-solariumia.

Vaikka rusketusta pidetään ”terveen ihon värinä”  se on kaikkea muuta kuin sitä. Rusketus on todiste ihosi DNA-vauriosta. Rusketus vahingoittaa ihosolujasi ja nopeuttaa näkyviä ikääntymisen merkkejä. 

 

On tosiasia: turvallista tai terveellistä rusketusta ei ole olemassa. Rusketus lisää riskiäsi sairastua tyvisolusyöpään, okasolusyöpään ja melanoomaan.

Paras suojasi on välttää rusketusta kokonaan!

 

Suojaa kasvosi leveälierisellä hatulla ja käytä UV-säteilyä estäviä aurinkolaseja.

Käytä joka päivä laajakirjoista (UVA/UVB) aurinkovoidetta, jonka SPF on 30 tai enemmän. 

Jos vietät ulkona paljon aikaa tai urheilet käytä vedenkestävää, laajaspektristä (UVA/UVB) aurinkovoidetta.

Levitä (2 ruokalusikallista) aurinkovoidetta koko vartalollesi 30 minuuttia ennen ulos menoa ja muista lisätä tuotetta kahden tunnin välein tai uinnin tai liiallisen hikoilun jälkeen. 

Käy ihotautilääkärillä vähintään kerran vuodessa ammattimaiseen ihotutkimukseen.

Paras suojasi on välttää rusketusta kokonaan!

 

Tietyt ainesosat ihonhoitotuotteissa, joita usein käytetään parantaaksemme ihon laatua, kuten retinolit ja glykolihappo kuorivat ihon ulointa kerrosta taistellakseen juonteita tai aknea vastaan. Ihoa kirkastavat tuotteet, kuten C-vitamiini, voivat vähentää ihosi melaniinia, joka toimii luonnollisena suojana auringonsäteitä vastaan ja kirkastaa ihoa. Nämä tuotteet voivat kuitenkin  aiheuttaa valoherkkyyttä ja lisätä UV-altistuksen aiheuttamaa vahinkoa. Huolellinen aurinkosuoja on erittäin tärkeää näitä tuotteita käytettäessä!