31.5.2019

Ihonhoitotuotteisiin sijoitetaan paljon rahaa. Erään tutkimuksen mukaan ihonhoitotuotteisiin kulutetaan rahaa 2 miljardia euroa vuodessa. Pelkästään Suomessa vuonna 2016 ihonhoitotuotteisiin käytettiin 890 miljoonaa euroa. Ihonhoitotuotteita mainostetaan mm. kiinteyttävillä, kosteuttavilla, kirkastavilla vaikutuksilla mutta kuinka paljon ne todellisuudessa antavat kyseisiä vaikutuksia? Ja mitkä ovat ne ainesosat mitä tulisi tuotteista etsiä.

Muutamia tehokkaita ainesosia, joita itse suosin kaikissa ihonhoitotuotteissani jossain muodossa.

Retinoli on A-vitamiinin aktiivinen muoto ja tehokas liittolainen kun taistelemme ihon ennenaikaista ikääntymistä vastaan. Retinolin vaikutukset ovat kiistatta tehokkaita, aineesta on tehty useita tieteellisiä tutkimuksia ja julkaisuja. Retinoli poistaa kuolleita ihosoluja ja stimuloi solujen korjausta ihon syvemmällä tasolla. Se auttaa myös parantamaan ihon yleistä sävyä ja koostumusta lisäämällä verisuonten muodostumista ja lisäämällä verenkiertoa ihokerroksissasi. Retinolituotteita on laaja valikoima ja useimmiten mitä vahvempi retinolin %-pitoisuus on kyseessä sen voimakkaammat ovat tuotteen tilapäiset sivuvaikutukset kuten punoitus, hilseily, kirvely jne. Joskus monet kokevat retinolin käytön haastavaksi etenkin kesällä koska tuotteen käytön aikana on erittäin suotavaa käyttää aurinkosuojaa. Ja muista, retinoli ei kuitenkaan korvaa perinteistä ihonkuorintaa!

Lipidit täyttävät ihosolujen välisiä tiloja, kuten talon rakennuksessa laasti ja sementti, solujenväliset tilat auttavat ihoa säilyttämään luonnollisen kosteuden. Iän myötä epidermis eli ihon pintakerros menettää lipidejä, kollageenia ja elastiinia, jolloin ihon sisäinen tukirakenne romahtaa ja menettää lujuutensa ja joustavuutensa.

Antioksidantit ovat supersankareita vapaita radikaaleja vastaan. Yksi mainitsemisen arvoinen tuote, joka tarjoaa näitä supersankareita on Skinbetter Science Alto Defence Serum, joka sisältää jopa 19 tehokasta antioksidanttia!! Antioksidantit antavat tehokkaan suojan kun altistut UV-säteilylle, ilmansaasteille tai muulle ympäristövahingoille, jotka voivat vahingoittaa ja tuhota kollageenin, elastiinin ja ihosolujen DNA-rakenteen.Antioksidantit ovat keskeinen osa ihosi puolustusjärjestelmää.

Peptidit ovat proteiinin rakennuspalikoita. Ne ovat lyhyitä aminohappoketjuja, jotka yhdistyvät tietyiksi muodostumiksi. Ihon tunnetuimmat proteiinit ovat kollageeni, elastiini ja keratiini, jotka ovat vastuussa siitä, että ihosi säilyy kiinteänä ja nuorena.

Iän myötä ihon proteiinituotanto heikkenee sekä iän että ulkoisten ympäristötekijöiden vuoksi. Tämä johtaa siihen, että iho muuttuu ohuemmaksi ja rypistyneemmäksi, ryppyisemmäksi. Peptidien perusrooli on auttaa luonnossa esiintyviä proteiineja (kollageeni, keratiini ja elastiini) vahvistumaan ihossa. Siten levittämällä peptidejä paikallisesti iholle ne edistävät kollageenin tuotantoa, jotta iho näyttää nuoremmalta. Näin ollen ne ovat erinomainen ihon ikääntymistä estävä ainesosa, joka auttaa nuorentamaan ja ylläpitämään ihon terveyttä.

Eri tyyppiset peptidit voivat kuitenkin hyödyttää ihoa eri tavalla. Jotkut voivat auttaa tasoittamaan ja vähentämään ryppyjä, kun taas toiset voivat korjata ihon suojakerrointa, lisätä ihon kiinteyttä ja kosteutta. Todella mielenkiintoista on, että tämä ainesosa ihonhoitotuotteissa auttaa ihoa elvyttämään itseänsä ja tekee siitä entistä joustavamman. Tutkimukset osoittavat, että oikealla peptidisellä ihonhoitotuotteella voi olla tärkeä rooli parantettaessa haavoja, ihottumaa ja jopa ihotulehdusta.

Useita erilaisia peptidejä sisältävä tuote,  on ihoa korjaava AQ Active Serum. Tätä tuotetta voi käyttää sellaisenaan tai kosteusvoiteen alla. Antaa iholle pitkäkestoisen kosteuden tunteen sekä palauttaa iholle tervettä ulkonäköä.

Viime kesän myydyin tuote!

Edellinen blogiteksti 19.2.2019 ”Hyvää Uutta vuotta!”