top of page

BOTULIINITOKSIINI

Botuliinia on käytetty esteettisiin tarkoituksiin maailmanlaajuisesti jo vuosikymmenten ajan. Hoito on tehokas ja turvallinen tapa silottaa ryppyjä.

Botuliinihoitoja käytetään esteettisinä hoitoina silloin kun halutaan tilapäisesti rauhoittaa lihasten toimintaa. Hoidolla voidaan pehmentää kasvojen ryppyjä ja ennalta ehkäistä syvempien ihojuonteiden syntymistä. 

Botuliinihoidot ovatkin saaneet  viime vuosina aivan uuden suunnan, aiemmin botuliinia käytettiin puhtaasti ryppyjen hoitoon, nykyisin suuntaus on niiden ennaltaehkäisevä hoito.

Oikein käytettynä ja oikein annosteltuna hoito ehkäisee ryppyjen ja juonteiden muodostumista. Tulokset voivat olla hyvinkin huomaamattomia ja luonnollisiia ettei kukaan edes välttämättä huomaa sitä.

Tyypillinen ikä botuliinipistoksille on 40 vuotta, jolloin usein iholla alkaa näkyä ensimmäisiä ryppyjä mutta myös nuorempi sukupolvi on ottanut hoidon omakseen ja päätavoite noin 30+ ikäisenä onkin estää kasvolihasta toimimasta siten, että se alkaa muodostamaan ilmeryppyjä. Koska botuliinihoito rajoittaa lihasten liikettä - vaikuttamalla siten ettei ryppy syvenny entisestään on tästä syystä botuliinitoksiini erinomainen hoito myös ennaltaehkäisemään ihon ennenaikaista ikääntymistä/ryppyjen muodostumista.

Botuliinihoito on nopea toimenpide eikä vaadi toipumisaikaa.

Hoidetulla alueella voi kuitenkin esiintyä  heti hoidon jälkeen pientä paukamaa, punoitusta ja mustelmia, jotka paranevat itsestään muutamassa päivässä. 

Hoidon vaikutus alkaa näkymään useimmiten noin 3 - 4 päivän kuluessa ja hoito saavuttaa vasta 2 viikon kuluessa lopullisen vaikutuksen, jolloin on nähtävissä lopputulos.

Vaikutuksen kesto on yksilöllistä ja kestää keskimäärin 3 - 5kk kuukautta. 

 

Raskaana oleville ja imettäville hoitoa ei tehdä. 

Toimintamme perustuu viranomaisten alalle antamiin ohjeisiin ja määräyksiin. Toukokuussa 2019 tulleen VALVIRA:n ohjeistuksen mukaan botuliinitoksiinihoidon antaminen on terveydenhuollon alaista toimintaa. Palvelun tuottaa Skinmedissä SkinHealth Finland. Klinikalla on vastuulääkäri.

Puhelin

045 6677407

E-mail 

Seuraa

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page