top of page

Botuliinihoidot

Kosmeettisissa ihonhoidoissa botuliinihoidot erottuvat laajalti muista hoidosta. On tärkeää erottaa esimerkiksi botuliinhoito ihon täyteaineista, koska hoidoilla on eri tarkoitus esteettisissä toimenpiteissä.

Botuliinitoksiinilla voidaan rentouttaa ihon alla olevaa aktiivista kasvolihasta, mikä vaikuttaa tilapäisesti hoidettavan alueen lihaksen päällä olevan ihon rypistymistä. Botuliinihoidolla voidaan hoitaa jo olemassa olevia juonteita sekä ryppyjä samalla ehkäisten myös uusien ryppyjen muodostumista. Botuliinihoidot ovatkin saaneet  viime vuosina aivan uuden suunnan, aiemmin botuliinia käytettiin puhtaasti ryppyjen hoitoon, nykyisin suuntaus on niiden ennaltaehkäisevä hoito.

Botuliini toimii siis lihasrelaksanttina vähentämällä tilapäisesti kasvojen lihasliikettä tyypillisemmin otsan, sibeliuksen ja naururyppyjen toimintaa. Botuliinilla voidaan kohottaa jonkin verran joissain tapauksissa myös mm. suupieltä, hoitaa ns. "bunny lines" eli nenän ryppyjä sekä ylähuulen kevyitä tai kohtalaisia ryppyjä. Lip Flipissä rentoutetaan ylähuulen lihasta ja tämä hoitomuoto sopii erinomaisesti heille, joilla on luonnollisesti pieni ja kapea ylähuuli. Ylähuulen lihaksen rentoutuessa ylähuuli tulee enemmän esille ja näyttää täyteläisemmälle. Hoito ei kuitenkaan ole rinnastettavissa huulten täyteainehoitoon.

Botuliinihoito on ylivoimaisesti tehokkain yläkasvojen hoitoon ja tehokkaampi kuin mikään muu ihonhoito. Sen todistettu tehokkuus ovat tehneet siitä suositun kaikilta elämänaloilta tulevien ihmisten keskuudessa.Suosittelemme hyvää ihonhoito-ohjelmaa yhdessä botuliinihoitojen yhteyteen.

Jos aloitat botuliinihoidot otsan juonteen ryppyihin ennen kuin niistä tulee staattisia ryppyjä, jotka ovat siis ryppyjä, jotka ilmestyvät levossa, ne on usein mahdollista poistaa kokonaan. Mutta kun juonteet alkavat ilmaantua ilman, että teet ilmeitä, eli staattisia ryppyjä, botuliinitoksiini ei toimi yhtä hyvin. Tämä johtuu siitä, että botuliini toimii rentouttamalla ryppyä aiheuttavan lihaksen. Jos ryppyjä on muodostunut, se rentouttaa lihaksia, mutta ei poista ryppyä.

Jos sinulla on siis voimakkaita, syviä ryppyjä tai olet yli 60-vuotias, botuliinitoksiini ei välttämättä sovi sinulle. Suosittelemme tällöin sinulle ihoa nuorentavia hoitoja. 

Botuliini on yksi maailman maailman suosituimmista esteettisistä hoidoista ja sen suosio kasvaa koko ajan.

Girl with Red Hair

Botuliinihoito on nopea toimenpide eikä vaadi ns. toipumisaikaa ja voit jatkaa pääasiassa normaalia elämää heti hoidon jälkeen.

 Hoidossa käytetään hyvin ohutta neulaa ja pistoja hoidettavalle alueelle on muutamia. Hoidetulla alueella voi esiintyä tilapäistä punoitusta ja joskus myös mustelmia, jotka paranevat jokaisella yksilöllisesti muutamissa päivissä.

Hoidon vaikutus alkaa vähitellen noin 3-5 päivän kuluessa ja lopullinen hoitotulos on nähtävissä noin 2 viikon kohdalla.

Hoitovaikutus on yksilöllistä ja kestää keskimäärin 3- 5 kuukautta. Hoidon kestoon vaikuttavat käsitelty alue, hoidossa käytetty botuliinin määrä ja lihasten luontainen aktivaatio. Minimi hoitoväli botuliinihoidoissa on 3kk.

Raskaana oleville ja imettäville äideille hoitoja ei voida antaa. Hoidettavalla alueella ei tulisi olla myöskään aktiivista tulehdusta.

Suosittelemme aina ennen hoitoon tuloa sairaanhoitajan konsultaatiota, jossa käymme kanssasi läpi hoidon ja jälkihoidon.

bottom of page